11 Temmuz 2007 Çarşamba

Na een maand..

Het is alweer meer dan een maand geleden dat ik iets heb geschreven dus het is echt tijd dat ik weer wat schrijf denk ik :)

DE VOOROPENING

De voor-opening waar we een maand keihard voor hebben gewerkt is inmiddels geweest en het is een stuk rustiger nu op het museum.

Twee dagen voor de opening van het museum kwamen de VIPS één voor één aan. Een dag voor de opening was er een speciale boottocht georganiseerd door de gemeente van Istanbul voor de gasten en uiteraard waren wij slaafjes ook uitgenodigd. De gemeente had een jacht gehuurd en er was er voor de twintigtal gasten aanboord live muziek en eten. De boot voerde langs de bosporus tot het begin van de zwarte zee en vaarde toen weer terug. Naar schatting duurde de tocht in totaal iets meer dan 4 uur.

De volgende dag was er tijdens de opening een hele horde van TV mensen die het allemaal op volgden. In de avond was er een diner georganiseerd in een heel sjiek villa, waar we weer met de boot naar toe vaarden. Tijdens het diner waren nog veel meer VIPS aanwezig waaronder de burgemeester van Istanbul, het hoofd van de academie voor de wetenschappen, het hoofd van de wetenschappelijke raad van Turkije enz enz. Tijdens het diner gaf premier Erdogan een video-speech over het belang van het museum en bedankte hij alle mensen die iets bijdragen en hebben bijgedragen aan dit museum.

Kortom allemaal bijzondere ervaringen, alhoewel ik moet zeggen dat dergelijke sjieke omgevingen met heel veel VIPS toch niet bepaalde fijnste plekjes zijn waar je je op je gemak kan voelen.

Voor de rest : de hitte, drukte, heuvels van Istanbul en hectiek op werk geeft mij nog veel stress, maar daar in tegen maak ik ook heel veel leuke dingen mee.

NIEUWE BUREN

Ik heb tijdens mijn verblijf hier heel veel leuke plekken ontdekt en interessante mensen ontmoet. Detlev, mijn duitse collega en Wilfred mijn Nederlandse collega zijn allemaal weg dus was een tijdje alleen maar heb in die periode weer mijn nieuwe buren leren kennen.

Het vreemde was dat ik lange tijd niemand in en uit zag lopen in het gasthuis. Het leek echt een spookhuis soms, maar een maand geleden ontmoette ik toevallig mijn buurvrouw die nog net uit het Verenigd Koninkrijk was gearriveerd. Ze heeft een Phd in psychologie en bovendien ook nog een professionele therapeut. Ze zeggen in Turkije wel eens "Met elke zorg, stuurt God een oplossing". Dus ik als ik het even niet meer zie zitten, komt zij tot mijn rescue :) Echt goed om zulke buren te hebben :) Bovendien is ze ook zo gek als een deur, dus we kunnen het erg goed vinden. Jammer dat ik over twee weken weg moet bij het gasthuis.

GASTEN UIT NEDERLAND

ik heb de afgelopen maand ook een behoorlijke hoeveelheid Nederlandse gasten gehad.

Mijn twee lieve zussen Zeliha en Hacer waren hier voor een week, daarna kwam Mehmet Tutuncu, een vriend van me uit Haarlem samen met twee andere Nederlandse belastingsinspecteurs op bezoek bij het museum. Hij was hier voor werk en had dus niet veel tijd om in Istanbul te blijven. Het interessante aan Mehmet Tutuncu is dat hij behalve belasting inspecteur ook een prominent onderzoeker is op het gebied van Ottomaanse Inscripties. Hij heeft nog recentelijk een boek gepubliceerd over alle Arabische en Ottomaanse inscripties die in Jerusalem te vinden zijn op gebouwen die tijdens de Ottomaanse regeer periode zijn gebouwd.

Vervolgens kwam Carolien op bezoek, een lieve meid uit arnhem die aan de kunstacademie studeert in Arnhem . Haar vader is kaptein en zou met de boot van Tuzla naar Spanje varen en Carolien vond het wel leuk om één keer in haar leven zo'n tocht te maken. Dus kwam ze naar Istanbul om een paar dagen iets van Istanbul te zien alvorens te vertrekken van Tuzla.

Verder kwamen Mesut en Bilal, twee van mijn beste vrienden uit Haarlem op bezoek. Mesut bleef 10 dagen in Istanbul, dus mijn heimwee was de afgelopen weken een stuk minder.

BIJEENKOMST IN KOCAELI

Net een dag voordat Mesut naar Nederland zou vertrekken werd ik door TUBITAK in Ankara gebeld of ik een bijeenkomst in Kocaeli, ongeveer een uur van Istanbul, wilde bijwonen. De gemeente van Kocaeli wil in een groot park , dat vroeger een papierfabriek is geweest, de grootste Science Center van Turkije opzetten. Ze hebben daarvoor experts ingehuurd van het Liberty Science Center in New Jersey, in de Verenigde Staten. I had Wayne Labar, hoofd van exhibities bij LSC al ontmoet tijdens een ander bijeenkomst in Istanbul. Hoe dan ook, uiteindelijk heb ik het aanbod dus geaccepteerd.

Toen ik bijna zou vertrekken om de gasten op het luchthaven op te halen, werden ik gebeld door Nilufer, één van mijn vrouwelijke collegas op werk of ik eerst langs werk wilde komen. Omdat tijdens mijn verjaardag de volgende dag niet op werk zou zijn hadden ze (Nilufer en Rukiye, onze lieve secretaresse) voor mij een chocolade taart gemaakt!! Zo'n aanbod kon ik natuurlijk niet weigeren dus ging ik eerst naar werk om te genieten van een handgemaakte chocoladetaart ;)

Na deze korte maar lekkere tussenstop vertrok ik weer.

Ik heb de gasten (Wayne Labar en twee andere vrouwen) uit Amerika op het vliegveld ontvangen en zijn we daarna opgehaald door een busje die door de gemeente van Kocaeli was geregeld. Eenmaal aangekomen in het park werden we geplaatst in het hotel die heel jammer genoeg net naast een belangrijk en druk spoorlijn stond.

De volgende dag kregen was er eerst een vergadering waar we een gedetailleerde presentatie kregen over de gemeente Kocaeli en het Science Center project. Vervolgens kregen we rondleidingen door de oude fabriekshallen en werden we in de avond uit eten meegenomen.

We gingen uit eten naar een heel leuk villa dat daar bekend staat als "de roze villa" met een heel mooi uitzicht over de baai. Het eten was erg lekker en er was ook nog live muziek. Het leukste gedeelte kwam toen de lichten ineens uitgingen en er een ober naar binnen liep met twee verjaardagstaarten. De adviseur van de burgemeester was een erg attente man en had dus gehoord dat het mijn verjaardag was. Hij had dit alles geregeld. Toen kwam vervolgens de gastvrouw van de villa, een droeg voor mij een gedicht van Omar Khayyam voor. De taart was erg lekker ;)

Toen ik éénmaal terug was bij het hotel kreeg ik laat in de avond een telefoontje van de receptie dat ze een pakje hadden gestuurd en dat ik het moest accepteren. Ik dacht bij mezelf "Wat is dat nou weer?". Het bleek een fruitmand van het hotel te zijn met een kaartje waarop mijn verjaardag werd gefeliciteerd. Dat was ook een leuke verrassing.

Al om al werd mijn verblijf in Kocaeli toch heel erg bijzonder, terwijl ik het in de eerste instantie nooit had verwacht :)

26 yorum:

jolanda dedi ki...

Hallo Huseyin,

Wat een lang logje zeg! Maar fijn dat je weer wat van jezelf laat horen. Hopelijk gaat het met de stress wat beter nu je zo'n leuke buurvrouw hebt ;)

Leuk dat Mesut nog langs is geweest, ik heb echt een zwak voor hem.

je Nederlands wordt wel iets slechter.....meer loggen anders verleer je het nog ;)

groetjes uit IJmuiden!

Wayne dedi ki...

Hueyin

Hey I lost your number. I am in Istanbul 09/09/07

Call me or write wlabar@lsc.org

Wayne

Adsız dedi ki...

huseyin merhaba ben murat is imkanlari nasil kan ook nederlands schrijfen hoe is het werk daar verdient het wat ben ook van plan om te komen naar kocaeli daar heb ik ook een huis toevalig is er vraag naar mensen zo ja mail me dan aub selamlar murat amgautobanden@live.nl

Adsız dedi ki...

ПРИОР Строительно-инвестиционная фирма предлагает :
- отличный ремонт квартир и офисов по очень доступным ценам
- Евроремонт квартир ,дач и также офисных помещений с любым обьемом работ
- качественный ремонт, переделка промышленых и жилых зданий
- комплексный ремонт а также переделка торговых, игровых и развлекательных центров,медицинских,финансовых также правительственных учреждений.
- все виды строительно-инженерных, отделочных работ,покраска,побелка,стяжка,поклейка обоев ,плитка и пр.
- контроль также гарантия качественного производства работ,
Любая форма оплаты
http://rem.rv.ua

Adsız dedi ki...

Строительно-инвестиционная компания ПРИОР предлагает :
- качественный ремонт квартир и офисов по низким ценам
- Евроремонт квартир ,коттеджей и офисных помещений с любым обьемом работ
- отличный ремонт, реставрация промышленых и также жилых зданий
- первоклассный ремонт и также переделка торговых, игровых и развлекательных центров,медицинских,финансовых а также правительственных учреждений.
- все виды строительно-инженерных, отделочных работ,покраска,побелка,стяжка,поклейка обоев ,плитка и пр.
- контроль и также гарантия качественного производства работ,
Любая форма оплаты
http://rem.rv.ua

Adsız dedi ki...

ПРИОР Строительно-инвестиционная фирма предлагает :
- отличный ремонт квартир и офисов по очень доступным ценам
- Евроремонт квартир ,домиков также офисных помещений с любым обьемом работ
- Очень качественный ремонт, реставрация промышленых и жилых зданий
- отличный ремонт также реконструкция торговых, игровых и также развлекательных центров,медицинских,финансовых и также правительственных учреждений.
- все виды строительно-инженерных, отделочных работ,покраска,побелка,стяжка,поклейка обоев ,плитка и пр.
- контроль и гарантия качественного производства работ,
Составление сметы и Договора
http://rem.rv.ua

Adsız dedi ki...

Ивестиционно-строительное предприятие ПРИОР предлагает :
- Очень качественный ремонт квартир и офисов по доступным ценам
- Евроремонт квартир ,дач и также офисных помещений с любым обьемом работ
- фирменный ремонт, перестройка промышленых также жилых зданий
- комплексный ремонт и также перестройка торговых, игровых также развлекательных центров,медицинских,финансовых и правительственных учреждений.
- все виды строительно-инженерных, отделочных работ,покраска,побелка,стяжка,поклейка обоев ,плитка и пр.
- контроль а также гарантия качественного производства работ,
Составление сметы а также Договора
http://remontkiev.org.ua

Adsız dedi ki...

Ивестиционно-строительное предприятие ПРИОР предлагает :
- высококачественный ремонт квартир и офисов по доступным ценам
- Евроремонт квартир ,домиков а также офисных помещений с любым обьемом работ
- капитальный ремонт, обновление промышленых и жилых зданий
- Очень качественный ремонт а также обновление торговых, игровых также развлекательных центров,медицинских,финансовых и правительственных учреждений.
- все виды строительно-инженерных, отделочных работ,покраска,побелка,стяжка,поклейка обоев ,плитка и пр.
- контроль а также гарантия качественного выполнения работ,
Составление сметы и также Договора
http://rem.rv.ua

Adsız dedi ki...

Если у Вас : болит спина или появились боли в шее или болит позвоночник или болит поясница то возможно у Вас остеохондроз и Вас заинтересует сайт [url=http://astreyasystem.narod.ru]лечение остеохондроза шейного отдела [/url] и возможно Вас заинтересует секреты по излечению остеохондроза (и не только) с помощью методики АСТРЕЯ.

Adsız dedi ki...

Ивестиционно-строительное предприятие ПРИОР предлагает :
- качественный ремонт квартир и офисов по низким (со скидкой)) ценам
- Евроремонт квартир ,домиков также офисных помещений с любым обьемом работ
- комплексный ремонт, реконструкция промышленых и также жилых зданий
- качественный ремонт а также переделка торговых, игровых и развлекательных центров,медицинских,финансовых а также правительственных учреждений.
- все виды строительно-инженерных, отделочных работ,покраска,побелка,стяжка,поклейка обоев ,плитка и пр.
- контроль и гарантия качественного выполнения работ,
Гарантия.
http://kievremont.org.ua

Adsız dedi ki...

Строительно-инвестиционная фирма ПРИОР предлагает :
- отличный ремонт квартир и офисов по низким (со скидкой)) ценам
- Евроремонт квартир ,коттеджей и также офисных помещений с любым обьемом работ
- фирменный ремонт, реставрация промышленых также жилых зданий
- фирменный ремонт также восстановление торговых, игровых и развлекательных центров,медицинских,финансовых а также правительственных учреждений.
- все виды строительно-инженерных, отделочных работ,покраска,побелка,стяжка,поклейка обоев ,плитка и пр.
- контроль также гарантия качественного производства работ,
Гарантия.
http://remontkiev.org.ua

Adsız dedi ki...

What is accutane attorney city oklahoma or accutane result pictures and lipitor and accutane effects?
You can Buy Accutane Online in canada and usa cheap now.
A lipitor and accutane drug interaction.

Adsız dedi ki...

moontrap cliff notes
what determines twitter follower order
house kheperu
christian life academy albuquerque rio rancho
what is hilary duff's bra size
pinewood derby coning wheels
claudia mason edmonds school district
boat windshield weatherstripping
us healthworks urgent care spokane
nail polish remover cold sores
hickory bridge farm
mercahnt of venice school notes
transfiguration nursery school san mateo
how to adjust water hydrants
king county assessors report
fire bell tolling codes
rotorcraft tech school washington

Adsız dedi ki...

игровые автоматы маски шоу фото [url=http://candwapermistgogue.narod.ru/info390.html]бесплатный покер онлайн скачать[/url] игровые автоматы играть кексы бесплатно , [url=http://candwapermistgogue.narod.ru/info143.html]игровые автоматы кекс скачать бесплатно[/url] игровые автоматы 777 always hot , [url=http://candwapermistgogue.narod.ru/info429.html]покер онлайн бесплатно[/url] азартные игры онлайн шарики , [url=http://candwapermistgogue.narod.ru/info585.html]азартные игры в карты научиться[/url] игровые автоматы на деньги онлайн kz , [url=http://candwapermistgogue.narod.ru/info494.html]игры азартные автоматы бесплатно[/url]

Adsız dedi ki...

интернет казино вулкан цена [url=http://rabcircbebayzynsos.narod.ru/doc570.html]игровой автомат mushroom magic[/url] азартные игры на раздевание онлайн , [url=http://rabcircbebayzynsos.narod.ru/doc390.html]игровые автоматы играть бесплатно 3д[/url] игровой автомат mushrooms , [url=http://rabcircbebayzynsos.narod.ru/doc640.html]игровые автоматы резидент играть онлайн бесплатно в хорошем качестве[/url] азартные игры бесплатно без регистрации вулкан удачи , [url=http://rabcircbebayzynsos.narod.ru/doc780.html]игровые автоматы играть бесплатно елена онлайн[/url] игровые автоматы играть бесплатно маки , [url=http://rabcircbebayzynsos.narod.ru/doc50.html]онлайн казино гранд[/url]

Adsız dedi ki...

http://zianagel.webs.com/#types-of-acne
ziana vs differin [url=http://zianagel.webs.com/#back-acne
] ziana vs differin [/url] ziana side effects ziana acne ziana side effects

Adsız dedi ki...

[url=http://tremisrogpayfinet.narod.ru/archive494.html]игровые автоматы лягушки онлайн[/url] азартные игры на раздиванивание бесплатно , [url=http://tremisrogpayfinet.narod.ru/archive304.html]игровые автоматы штирлиц[/url] онлайн покер холдем менеджер , [url=http://tremisrogpayfinet.narod.ru/archive608.html]вывод денег из онлайн казино[/url] игровые автоматы обезьяны онлайн бесплатно , [url=http://tremisrogpayfinet.narod.ru/archive798.html]игровые автоматы играть бесплатно онлайн kz[/url] игровые автоматы пираты youtube , [url=http://tremisrogpayfinet.narod.ru/archive684.html]интернет рояль казино[/url] игровые автоматы вулкан бесплатные без регистрации

Adsız dedi ki...

игровые автоматы играть бесплатно онлайн hd [url=http://lydysglothtimhayli.narod.ru/blog660.html]игровые автоматы играть бесплатно онлайн mega jack[/url] игровые автоматы играть на рубли , [url=http://lydysglothtimhayli.narod.ru/blog160.html]игровые автоматы di-pai[/url] игровые автоматы crazy fruits de la passion , [url=http://lydysglothtimhayli.narod.ru/blog340.html]игровые автоматы резиденты[/url] игровые интернет казино , [url=http://lydysglothtimhayli.narod.ru/blog380.html]игровые автоматы играть бесплатно через[/url] игровые автоматы резидент играть бесплатно онлайн

Adsız dedi ki...

казино вильям [url=http://dresubseyervorstud.narod.ru/30.html]гранд казино 1 софия[/url] казино амбассадор , [url=http://dresubseyervorstud.narod.ru/320.html]онлайн казино для ipad[/url] казино честная игра , [url=http://dresubseyervorstud.narod.ru/300.html]онлайн казино получите €500[/url] казино рулетка по всему миру , [url=http://dresubseyervorstud.narod.ru/160.html]казино cristal palace online отзывы[/url] интернет казино шашки шахматы на деньги qiwi , [url=http://dresubseyervorstud.narod.ru/350.html]интернет казино фараон скачать игровые автоматы вулкан скачать[/url]

Adsız dedi ki...

онлайн казино goldbet777 [url=http://dresubseyervorstud.narod.ru/140.html]интернет казино бесплатно на веб деньги это[/url] казино рулетка на деньги , [url=http://dresubseyervorstud.narod.ru/130.html]реально ли выиграть в казино[/url] казино лимон , [url=http://dresubseyervorstud.narod.ru/250.html]интернет казино шанс цена[/url] интернет казино халява ру , [url=http://dresubseyervorstud.narod.ru/140.html]интернет казино бесплатно на веб деньги это[/url] интернет казино как выигрывать

Adsız dedi ki...

казино рулетка онлайн бесплатно [url=http://prefnihamywhlilfran.narod.ru/info396.html]казино вулкан отдел кадров санкт петербург[/url] казино минск тур , [url=http://prefnihamywhlilfran.narod.ru/info126.html]казино роял барнаул[/url] интернет казино играть 50 на 50 , [url=http://prefnihamywhlilfran.narod.ru/info252.html]интернет казино гранд казино 888[/url] казино описание , [url=http://prefnihamywhlilfran.narod.ru/info171.html]казино виктория минск отзывы[/url] онлайн казино купить , [url=http://prefnihamywhlilfran.narod.ru/info369.html]русский покер казино[/url]

Adsız dedi ki...

казино удача казино лас вегас враца казино wm с вмгновенными выплатами , онлайн казино деньги при регистрации sim карты казино астория тверская 10 , интернет казино гранд казино 888 казино игровые автоматы бесплатно и без регистрации , онлайн казино expect перевод казино тропез скачать , интернет казино европа южное бутово

Adsız dedi ki...

[url=http://foisuralensrile.narod.ru/topic351.html]интернет казино для андроид скачать бесплатно[/url] казино онлайн тропез , [url=http://foisuralensrile.narod.ru/topic207.html]интернет казино работает[/url] интернет казино джек пот урал лото , [url=http://foisuralensrile.narod.ru/topic369.html]казино монте карло г владимир[/url] игры онлайн казино играть бесплатно и без регистрации , [url=http://foisuralensrile.narod.ru/topic162.html]онлайн казино c подарочным бонусом[/url] казино европа бонус , [url=http://foisuralensrile.narod.ru/topic405.html]казино zero[/url] казино sun city

Adsız dedi ki...

Производственная компания «М-СЕТ» специализируется на производстве сварных сеток в рулонах, имеющих широкое применение в различных строительных работах.
Производство сварной сетки выполняется на многоточечных сварных машинах, методом контактно-точечной сварки крестообразных соединений. Все пересечения и стыки прутьев тщательно сварены, благодаря чему конструкция отличается превосходным качеством и является одной из самых прочных.
На нашем сайте Вы можете посмотреть образцы нашей продукции и связаться с нами
[url=http://setka-vlg.ru/]сетка для теплицы
[/url]

Adsız dedi ki...

казино игра без денег Азартные Игры Онлайн Играть Бесплатно Без Регистрации Шарики способ выиграть в казино, либо Онлайн Покер Тв На Русском

Adsız dedi ki...

I constantly spent my half an hour to read this website's articles all the time along with a mug of coffee.

my webpage ... galaxy s4